Skip to main content

Harddisk dataredning, data recovery og datagendannelse

Eksempler på harddisk dataredning

Tabt Western Digital Elements Portable WD5000LMVW

Tabt Western Digital Elements Portable WD5000LMVW

Denne disk blev tabt men den var i drift, hovederne i den defekte harddisk blokerede for at mediet i disken. Efter udskiftning af de defekte hoveder var det muligt at redde alle data fra disken. Kunden var i dette tilfælde kraftigt medvirkende den succesfulde datarekonstruktion, ved ikke at tilslutte disken efter skaden var sket. Husk det nu, det er ikke når en disk bliver tabt at data destrueres, data ødelægges når harddisken tilsluttes efter at være tabt. Når vi skal redde data fra en harddisk er det vigtigt ikke at tilslutte den efter eventuelle stød eller slag. Datarecovery og datagendannelse af ekstern harddisk i Danmark - har du en defekt harddisk som data skal reddes fra så ring 2373 2616 - læs mere om ekstern elements harddisk reparation

Tabt Toshiba MD04ACA400 4 TB ekstern harddisk

Tabt Toshiba MD04ACA400 4 TB ekstern harddisk

Så er det nye år godt i gang. Efter en lidt kedelig dag med 2 diske der var så skadet til at data ikke kunne reddes er det en fornøjelse at slutte dagen med en tabt 4 TB Toshiba disk. HSA var ødelagt og parkeret mellem medie og rampe. Efter udskiftning af HSA og rampe blev udtræk af data afsluttet uden fejl eller mangler. Alle data blev reddet.
Kunden gjorde klogt i ikke at tilslutte denne disk yderligere efter den blev tabt. Var den blevet tilsluttet ville få minutternes drift med stor sandsynlighed have destrueret disken data.
Typisk er det ikke når en disk bliver tabt at data ødelægges, det er når den efterfølgende tilsluttes. Tilsluttes en disk efter at være tabt minimeres mulighederne for dataredning. Et minut kan være nok til at datarecovery ikke mere er muligt.. Ved ekstern harddisk reparation er det ret ofte hovederne i disken der fejler, typisk fordi en harddisk har fået et stød eller er blevet tabt.  Læs mere om reparation af ekstern harddisk

Tabt Western Digital My Passport ULTRA 1 TB

Tabt Western Digital My Passport ULTRA 1 TB

Denne 2.5" WD10TMVW USB3 disk var hårdt skadet, det ene medie I disken havde synlige skader på topmediet. En kollega i branchen havde dømt at data ikke kunne reddes pga. af denne skade. Heldigvis for kunden tog han fejl og efter skift af 2 sæt hoveder kunne 80% af data sikres.

Så hvis nogen har sagt at dine data ikke kan reddes, så giv mig en chance. Det er ikke sikkert jeg kan hjælpe, men i dette tilfælde endte det lykkeligt.

Seagate ST1000LM014 SSHD Firmware fejl

Seagate ST1000LM014 SSHD Firmware fejl

Denne Seagate ST1000LM014 SSHD havde fejl i nogle firmware moduler der blokerede for adgang til diskens data.

Alle data inklusiv en vigtig afhandling kunne efter 8 timer returneres til sin ejer.

Husk at alle studerende under tidspres opgraderes fra "Slow" til "Express" uden ekstra omkostninger. Så reddes dine data så hurtigt som det er muligt, typisk på 24 til 48 timer.

Tabt 3 TB Western Digital WD30NMVW Passport disk der klikker

Tabt 3 TB Western Digital WD30NMVW Passport disk der klikker

Disse nye Western Digital diske er små kunstværker, at montere 5 medier og 10 hoveder i en 2.5" disk er imponerende. Der er dog ikke meget plads når hovederne i en tabt harddisk som denne skal skiftes. Først måttes der konstrueres en holder til de mange hoveder, da min faste leverandør HddSurgry ikke er klar med deres værktøj til denne model endnu. Kun et af de 10 hoveder var skadet i denne harddisk, efter udskiftning af hovederne kunne disken læses uden fejl og alle data blev sikret. Mere information om at reparere harddisk

Tabt Hitachi HTS547550A9E384 harddisk dataredning

Tabt Hitachi HTS547550A9E384 harddisk

Ejeren af denne Hitachi disk var meget heldig. Disken blev tabt og i fejl beskrivelse stod der er at disken larmede og lavede "skurre" lyde. Det er en af de værste ting en disk kan gøre, det er typisk et tegn på alvorlige interne skader. I dette tilfælde var det dog ikke gået så galt. Et stykke af rampen i diskken havde sat sig fast mellem actuator armen, og det var det der var årsagen til den skurrende lyd. Efter montering af en ny rampe kunne alle diskens data sikres uden fejl.

Hos Digitalsupport undersøges din disk altid i cleanroom når fejlbeskrivelsen inkluderer klik eller skrabelyde, at tilslutte en klikkende disk kan i værste tilfælde ødelægge alle diskens data så de ikke længere kan reddes.

Dataredning fra WD1600ADFD RAPTOR HDD

Desktop harddisk recovery

Data retur inden for 12 timer - det kan ingen andre i Danmark tilbyde.
Express opgave inden påske - samtlige data fra denne ældre Western Digital WD1600ADFD Raptor disk er sikret og tilbage hos en glad kunde. Undersøgelse og udskiftning af dele i clean room efterfulgt af dataredning.

Western Digital WD5000AAKS data gendannelse

Harddisk recovery Western Digital

Denne recovery case endte desværre uden success, åbning af disken afslørede alvorlig medie skade efter at Seagete disken har fået lov til at "klikke" i 15 minutter. I denne case er der tale om en Seagate ST3500630AS 500 GB SATA disk. Defekte hoveder har ødelagt belægningen på mediet hvor data lagres.

Husk når en ødelagt harddisk begynder at klikke så sluk den omgående, der er en stor risiko for at disken ødelægger sig selv og data i løbet af blot få minutters drift. Det er vigtigt at få undersøgt den ødelagte harddisk for at fastslå om harddisken skader sig selv og data ved at være tilsluttet. Når der ved fejlmelding fortæller at en disk har været tabt eller klikker, er det hos Digitalsupport obligatorisk at den åbnes og undersøges inden den tilsluttes. Det sikre at disken ikke påføres yderligere skader og garanterer det bedste resultat ved en evt. dataredning, datarecovery eller data gendannelse. Mere om prisen for genskab data fra ødelagt harddisk

Seagate ST3500630AS harddisk medieskade

Harddisk recovery Seagate ST3500630AS

Desværre var dataredning fra denne Seagate harddisk ikke muligt. Harddisken havde ødelagte medier som en følge skade fra defekte hoveder. Belægningen hvori data er lageret er "skrabet" af. Dette har ødelagt alle harddiskens data. Luftfilteret der holdes af pincetten, er normalt helt hvidt, i denne disk ses støvet fra diskens medier tydeligt. 

Western Digital dataredning fra WD10EAVS

Harddisk recovery WD10EAVS

Denne Western Digital WD10EAVS har ødelagte hoveder som følge af at blive tabt. Efterfølgende har en it supporter tilsluttet disken og forsøgt at kopiere data, desværre uden held. At denne disk efterfølgende blev startet op har medført at 20% af data ikke kunne reddes. Når hovederne er skadet som i denne medfører det medieskade at disken startes op, det er metal mod metal ved 7200 omdrejninger i minuttet.

Data fra en tabt disk kan i langt de fleste tilfælde reddes hvis ikke disken startes op igen. Blot det at være tilsluttet 2 minutter kan ødelægge samtlige diskens data. Så tilslut ALDRG en tabt disk før den er undersøgt for interne skader i cleanroom. Husk aldrig at tilslutte en tabt harddisk, det vil garantere et bedre datarednings resultat. Har du brug for hjælp til at genskabe data fra ødelagt harddisk - så ring 2373 2616 mere info om redde data fra harddisk med defekte hoveder 

Defekt Hitachi harddisk HDT725025VLA380

Defekt Hitachi harddisk

Denne defekte Hitachi HDT725025VLA380 disk var slem tilredt efter en tur på gulvet. Heldigvis blev kunden vejledt til ikke at tilslutte disken efter den blev tabt.

I denne case reddede det alle data at disken ikke blev tilsluttet igen. Hvis en defekt disk som den her var blevet startet op med defekte hoveder - så ville diskens data være destrueret i løbet af et minut.

Disken blev åbnet i cleanroom, nye hoveder og alle data blev efterfølgende sikret.

Skal du redde data fra en defekt harddisk, send disken til gratis analyse og få en fast pris på din dataredning. Data recovery ekstern harddisk