Skip to main content


Hjælp til at redde data fra USB-stik og hukommelses kort.

USB-nøgler, SD kort, micro SD kort og alle andre typer af memory kan også gå i stykker. Du kan opleve besked om at USB-stikket ikke er formateret eller at memory kortet ses som RAW. Det kan være en simpel fejl der er årsagen til at der ikke er adgang til data. Måske er kortet ikke skubbet ud eller frakoblet inden afbrydelse. Mange hukommelsesenheder anvender filsystemet ExFAT, en forkert frakobling kan ødelægge filtabellen. Hvis enheden stadig detekteres med korrekt model og størrelse, kan der være tale om en filtabel eller partition der er ødelagt. Data gendannelse og data recovery fra et ødelagt filsystem er typisk muligt.

Harddiske recovery - No cure no pay garanti

Knækket USB nøgle eller knækket SD kort.

Når en USB nøgle sidder i USB stikket kan man komme til at knække USB stikket. Det kan være en simpel reparation der hurtigt kan loddes, men det kan også knække ben af selve chippen eller ødelægge baner i printpladen. Hvis et SD kort eller micro SD kort knækker eller får en skade kan det skade selve hukommelsen så data ikke mere kan reddes.

data recovery fra usb nøgle og sd kort med vnr

Slidt hukommelse - USB nøgle og SD kort

USB nøgler og SD kork kan også blive slidt af at blive brugt. NAND hukommelse findes i mange kvaliteter, de billige hukommelser går ret ofte hurtigt i stykker. NAND hukommelse bliver slidt hver gang der gemmes og skrives til hukommelsen. Der opstår bitfejl, når controlleren ikke mere kan fejlrettet disse bitfejl, ender det typisk med at USB nøgle eller SD kort ikke mere findes af computeren.

usb nøgle dataredning

Hukommelses fejl

Ved fejl i NAND hukommelsen er det nødvendigt at udlæse data direkte fra hukommelsen. En USB nøgle adskilles typisk og NAND chip afmonteres og udlæses i ekstern chip læser. Hos Digitalsupport benyttes VNR fra Rusolut og PC3000 Flash fra AceLab til dataredning af SD kort og USB nøgler.

Efter udlæsning fejl korrigeres de udlæste data. Memory celler med fejl genlæses med små justeringer af parametre. Nogle gange kan fejl korrigeres ved at læse ved en lavere spænding eller lavere temperatur. Nogle fejl rettes når cellen læses to gange, andre gange skal der genlæses flere hundrede gange for at rette fejl. Når udlæsning er fejlkorrigeret, rekonstrueres data og filsystem.

At rekonstrueres data fra NAND er typisk en meget kompliceret og tidskrævende opgave.

Hvad det koster at redde data og få hjælp til at redde data fra en USB nøgle eller fra et SD kort kan ses på prislisten her: hvad koster det at redde data fra en USB nøgle eller et SD kort.

nand chip usb nøgle data recovery

FAQ dataredning og recovery fra USB nøgle og SD kort