Skip to main content

Blog om SSD dataredning, data recovery og datagendannelse

Eksempler på RAID og NAS dataredning

RAID 5 dataredning fra Samsung harddiske

Datarekonstruktion fra RAID 5 – alle 4 TB data sikret

Denne opgave bestod af 5 stk. Samsung HD154 1.5 TB diske, 2 af disse havde hoveder som ikke mere kunne læse og den sidste var ustabil. Efter en grundig undersøgelse af META data fra de fungerende diske afslørede hvilken rækkefølge diskene var brudt sammen i. Dermed blev det kun nødvendigt at reparere den ene af de fysisk defekte diske og klone den ustabile disk for at redde alle data. Ved datarekonstruktion af RAID er den rigtige diagnose yderst vigtig for at sikre det bedste resultat.
Hurtigere data levering og en billigere pris, det blev kunden ret glad for i denne recovery sag. Datagendannelse fra RAID behøver ikke at tage lang tid.

Dataredning fra WD60EFRX RED RAID

RAID Recovery fra NAS WD60EFRX

1 defekt ud af 2 stk. 6TB Western Digital WD60EFRX diske forhindrede adgangen til data i et RAID 0 fra en Synology NAS.

At anvende et stipe sæt øger overførselshastigeheden, men giver ingen datasikkerhed ved disk nedbrud. Denne case endte lykkeligt og samtlige godt 7 TB data blev sikret uden fejl. Efter udskiftning af defekte hoveder i den ene disk kunne indholdet klones uden fejl og RAID 0 systemet genopbygges som et software RAID. Data recovery fra et RAID som dette er ikke så kompliceret at genopbygge, og de enkelte sektorer som ikke kunne læses på den ene disk indeholdt heldigvis ikke data. Datarekonstruktion fra RAID til måske den bedste pris i Danmark. På forsiden er der yderligere informationer om data recovery Danmark

Seagate SV35 harddisk RAID rekonstruktion og dataredning

RAID Recovery fra NAS Seagate SV35

3 defekte Seagate SV35 ud af 8 stk. 3TB diske fra en NAS.

Et yderst skrøbelig setup, selv de diske der stadig fungerede havde sporadiske læse og i/o fejl. En disk skulle have skiftet hoveder og 5 diske klones for at sikre datarekonstruktion samtlige 4.5 TB vigtige data. RAID og EXT3 filsystemet blev rekonstrueret i UFS Explorer og alle data er nu på vej retur til kunden.

RAID 5 dataredning fra Synology SHR disksystem

RAID Recovery 4 x 3TB Synology SHR

2 defekte WD30EZRX ud af 4 diske fra en Synology DiskStation DS416.

Efter udskiftning af hoveder i en disk var det muligt at rekonstuere RAID og sikre alle data. Hust at opsætte uderretning på din NAS, så modtager du en besked når en disk bliver defekt. Den defekte disk skal så udskiftes og data sikkerheden er intakt.

I denne case fungerede underretning ikke og fejlen blev først konstateret da 2 diske gik ned og der så ikke længere var adgang til data. Data recovery fra systemer med 2 diske er ikke så komplicerede. Datarekonstruktion fra dette RAID lykkedes og i denne case kunne alle data reddes.