Skip to main content

Dataredning fra RAID

Når adgang til et RAID mistes, er det vigtigt at lokalisere årsagen. Typisk er fejlkilden harddiske der ikke virker korrekt. Digitalsupport stor erfaring med dataredning og rekonstruktion fra alle typer af RAID konfigurationer.

Stor erfaring med RAID

Certificeret og trænet i brugen af de bedste værktøjer på markedet til dataredning og rekonstruktion af RAID systemer. Løser også RAID opgaver hvor andre har givet op.

Få reddet RAID data

Send til RAID til analyse her
Få tilbud på RAID recovery her
Brug for hjælp-ring 23732616

Gratis analyse af RAID

Gratis analyse af RAID systemer


RAID data recovery & datarekonstruktion

Digitalsupport udfører recovery fra alle typer af RAID enheder og konfigurationer. Den bedste datarekonstruktion til konkurrence dygtig pris uanset om RAID sættet består af 2, 5 eller 20 diske.

Alle RAID konfigurationer uanset om der er tale om RAID0 (stripe) RAID 1 (spejl), JBOD, RAID5, RAID5E, RAID 5EE, RAID 6. Også alle kombinationer af overstående RAID der er konfigureret som RAID10, RAID50, RAID60, RAID51 osv.

Med den nyeste viden og branchens bedste værktøjer til RAID recovery redder Digitalsupport også data fra meget skadede RAID sæt.

RAID systemer benyttes ofte som storage, da de betragtes som mindre sårbare. Systemerne kan designes til fortsat at fungere selvom en eller flere harddiske fejler. Nogle systemer understøtter "hot swap" så en defekt disk kan udskiftes imens systemet kører.

Et RAID setup fejler typisk når en eller flere diske svigter. Når RAID systemets fejl disk tolerance overskrides, bryder RAID systemet sammen og data er ikke mere tilgængelige.

Digitalsupport redder data fra alle operativsystemer og RAID systemer uanset om der er tale om NAS, SAN eller server. Om det er ERP, databaser, mail eller brugerdata der er forsvundet så er der stadig muligheder for dataredning. RAID enheder og systemer typisk er unik konfigureret, kræver det en stor viden om forskellige producenters metadata strukturer.

Et RAID setup består typisk af harddiske eller SSD diske. De mest almindelige filsystemer der anvendes i RAID systemer er NTSF, ReSF, BtrFS, ZFS, XSF, EXT2, EXT3, EXT4, ReiserFS, UFS og UFS2. I tilfælde hvor et RAID lagrer data for virtuelle servere og computere benyttes et unikt system til målrettet at sikre VM maskiner først eller andre tids kritiske data ekstremt hurtig. I gennem de sidste 15 år viser statistikken at mere end 95% af de RAID der fejler skyldes disk fejl på en eller flere harddiske. Derfor er det vigtigt at harddiskene håndteres og repareres korrekt. ISO 5 clean room faciliteter, speciel hardware og software er en nødvendighed for ikke at risikere vigtige data går tabt.

Processen et RAID gennemgår hos Digitalsupport er tilrettet for sikkert at redde kritiske data. Diske tilhørende et RAID må ikke tilsluttes til en computer, når et styresystem ikke kan genkende filsystemet på disken så initialiseres disken og det kan skade de data som ønskes reddet og vil gøre recovery opgaven dyere.

Når uheldet er ude og et RAID setup ikke længere fungerer, har jeg opbygget den fornødne viden og erfaring til sikkert at kunne rekonstruere data. Uanset om fejlen skyldes disk, controller eller konfiguration vil en undersøgelse afsløre hvilke data det er mulig at rekonstruere og til hvilken pris.

Er der tale om en ekspres opgave så ring eller skriv for at booke en aftale - 24/7 service tilbydes. Du kan læse mere om dataredning fra RAID i bloggen her.

No cure no pay garanti

Årsagen til at et RAID fejler skyldes typisk

 • Disk fejl
 • BAD sectors
 • Head Crash
 • Fejl i RAID konfigurationen
 • Fejl i strømforsyning
 • Fejl i RAID controller
raid 0 dataredning og datagendannelse

Når et RAID er brudt samme så følg disse råd

Undgå at udtage harddiske hvis en eller flere enheder er med fejl. Det kan destruere alle data. Undgå at tilslutte harddiskene til en computer, filsystemet fra en RAID systemet kan ikke genkendes af Windows eller OSX og styresystemet risikerer at ødelægge data på disken. Undgå at genopbygge filsystemet med defekte diske monteret, det vil ikke lykkes og data vil blive slettet for altid.

RAID 1 dataredning

Få et tilbud på rekonstruktion af RAID - Analyse er altid gratis.

Ring 2373 2616 for råd og vejledning om din RAID case. Digitalsupport har en høj succesrate ved dataredning fra RAID systemer fra følgende producenter: Active Storage, Adaptec, Microsemi, Apple, Avid, Buffalo, Ciprico, Drobo, Dell, D-Link, EMC, Gateway, G-Technology, HP, HighPoint, IBM, LaCie, LSI, MegaRAID, Avago Technologies, MicroNet, Overland, OWC, Promise Technology, QNAP, Rocstor, Quantum, Hitachi Data Systems, Thecus, Asustor. De aktuelle priser for dataredning fra RAID kan ses her. Hvad vores kunder siger om Digitalsupport kan du læse her.

RAID 5 dataredning

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om RAID

 • Hvad er et RAID ?

  RAID er en måde at kombinere flere lagermedier, typisk harddiske eller SSD diske. Nogle gange en kombination af harddiske og SSD diske.

  • Hvad betyder RAID ?

   RAID er en forkortelse for redundant array of independent disks.

   • Hvad er et RAID 0 ?

    RAID 0 kaldes også et stripe sæt, data er splittet ud over to eller flere diske. RAID 0 er hurtigt, men uden sikkerhed. Hvis en disk eller mere bryder sammen mistes adgang til data.

    • Hvad er et RAID 1 ?

     RAID 1 kaldes også et spejl, identiske data gemt på to eller flere diske. Der er datasikkerhed, at en disk fejler betyder ikke noget for data adgang.

     • Hvad er RAID 5 ?

      RAID 5 er et stripe sæt med distribueret paritet. Kræver minimum 3 diske. Med distribuerede paritets blokke kan data genopbygges hvis en disk bryder sammen.

      • Hvad er RAID 6 ?

       RAID 6 er et stripe sæt med dobbelt distribueret paritet. Kræver minimum 4 diske. Med distribuerede paritets blokke kan data genopbygges hvis en eller to diske bryder sammen.

       • Hvad er RAID 10 ?

        RAID 10 er ofte en kombination af stripe og mirror. Kræver minimum 4 diske, kan sættes op med ulige antal diske. Har sikkerhed mod nedbrud af en disk eller mere afhængigt af konfiguration og antal diske.