Skip to main content

Blog om SSD dataredning, data recovery og datagendannelse

Eksempler dataredning og datarecovery fra NVMe, SATA og SAS SSD diske.

Dataredning fra Kioxia NVMe SSD

Dataredning fra KIOXIA KGB30ZMV256G NVMe SSD

Spændende med en ny type disk. Denne 256GB KIOXIA NVMe SSD ville ikke mere detekteres. Modellen er ny og anvender Toshibas single chip SSD så der er masser af spildplads på printkortet. Med en ny metode til håndtering af NVMe lykkedes det at skabe adgang til data. Det var ikke alle data fra disken der kunne reddes, men det vigtigste blev sikret uden fejl. SSD-disken er produceret i november 2019, håber ikke det er en tendens at diskene går så hurtigt i stykker.

Du kan læse yderligere om dataredning fra SSD her Redde data fra defekt SSD
De aktuelle priser for dataredning fra SSD diske finder du her Prisliste for dataredning fra SSD diske

REDMAG SSD dataredning

Dataredning fra REDMAG 1.8” 240GB SSD

RED DIGITAL CINEMA og deres populære kameraer DSMC og DSMC2 anvendes hyppigt til professionelle videooptagelser. RED anvender deres egen interface standart. Lagermedier til RED findes i 2 dimensioner, den originale REDMAG 1.8” og de nye RED MINI-MAG diske. Dagens REDMAG dataredning var en 240 GB model. Disken meldte ”cyklisk redundant fejl”, I/O fejl under læsning.

Heldigvis var det muligt at stabilisere SSD disken med justeringer i firmware. Dataredningen endte godt og alle data blev reddet.

Du kan læse yderligere om dataredning og datagendannelse fra SSD her Redde data fra defekt SSD
De aktuelle priser for dataredning fra SSD diske finder du her Prisliste for dataredning fra SSD diske

Kingston SA400M8 data recovery

Data recovery fra Kingston SA400M8/240G

SSD diske kan også gå i stykker, pludselig stopper de med at reagere. Fra denne 240GB Kingston SA400M8 kunne alle data heldigvis reddes. At redde data fra SSD diske kræver speciel udstyr og masser af tid til research.

Digitalsupport har reddet data fra SSD diske de seneste 10 år og været med helt fra begyndelsen. 
Har du brug for ssd recovery kan priserne ses her:https://digitalsupport.dk/priser/pris-dataredning-fra-ssd 

Lenovo SSS0L25089 NVMe PCIe

Dataredning Lenovo SSS0l25089 NVMe PCIe SSD

NVMe diskene fra disse Lenovo computere kommer der ret mange af for tiden. Heldigvis kan data reddes fra de fleste. Typisk "fryser" laptoppen og efter genstart finder den ikke længere SSD disken. Har du samme problem kan du registrere din disk HER og så sende eller indlevere den til gratis analyse. 

Hvis du vil vede mere om dataredning og recovery fra SSD diske er der yderligere informationer her: Redde data fra SSD disk

De aktuelle priser for recovery fra SSD diske kan du se her: Priser på dataredning fra SSD

Samsung Portable SSD T5 data recovery

Samsung Portable SSD T5 dataredning

Det er den første af disse nye Samsung Portable SSD modeller jeg har fået ind til dataredning. Heldigvis var det muligt at redde 99,9 % af diskens data uden fejl. Enkelte få memory celler var defekte, men hver gang en af disse blev forsøgt at læse lavede disken en i/o fejl og fik computeren til at ”fryse”
Det var muligt at se filoversigten når disken blev tilsluttet, men så snart det blev forsøgt at kopiere en fil døde disk og computer.
Heldigvis var det muligt at omgås de defekte memory celler med PC3000 DE så alle data på nær 7 filer blev reddet.

Der er heldigvis gode muligheder for at redde data fra en sådan Samsung SSD, læs mere her: Redde data fra defekt SSD disk

Liteon CMT 256L3M ACER S7 RAID dataredning

SSD recovery Liteon CMT-256L3M RAID m-SATA

Denne SSD fra en Acer S7 Ultrabook er faktisk 2 identiske SSDer, en på hver side. Bundkortet kombinerer så de 2 diske i et lyn hurtigt RAID 0 stripe. Og den kører fantastisk - indtil den ene af de 2 diske holder op med at fungere.

Ejeren af denne SSD disk troede har havde mistet data - 2 kolleger i recovery branchen har undersøgt denne SSD disk og konstateret at data ikke kunne reddes. Det var en ret glad kunde der i dag fik beskeden om at samtlige data var sikret.

Prislisten for dataredning fra SSD diske kan ses her Prisliste for dataredning fra SSD diske Yderligere informationer om data redning fra SSD kan læses her Redde data fra defekte SSD

Dataredning fra ADATA XM11 V2 SSD

SSD recovery ADATA XM11-V2 Asus ZenBook

Dagens opslag er en defekt SSD fra en Asus ZenBook. Denne her havde heldigvis ikke processor eller firmware problemer. En kortslutning i elektronikken forhindrede adgang til data. Disken blev midlertidig repareret så data kunne kopieres.

Ikke alle er så heldige som denne kunde. Disken styres af en SandForce SF2281 controller, hvis en sådan controller er defekt kan data ikke reddes. I denne case endte det godt og jeg er sikker på at kunden nu får styr på sin backup. Hvad det koster at redde data fra en SSD disk kan ses her pris for dataredning fra SSD

intel ssd 320 bad ctx data recovery

BAD_CTX fejl Intel SSD 320 series 160 GB

Alle data fra denne Intel SSD er reddet, disken havde firmware problemer og meldte fejlen BAD_CTX.

I bios blev disken detekteret med en størrelse på 8 MB. Efter rekonstruktion af diskens firmware var der igen adgang til kundens data og alt blev sikret. Firmware fejl i Intel SSD resulterer typisk i fejl som BAD_CTX, NO_CONTEXT, NO_DEFMAP, CHAN_CE eller NO_FW error. Der er typisk gode muligheder for dataredning fra defekte intel SSD diske med sådanne fejl.