Skip to main content

Dataredning fra NAS

Når en NAS bryder sammen, er der stadig hjælp at hente. I mange tilfælde er det en eller flere harddiske der er fejlårsagen. Digitalsupport har stor erfaring med data gendannelse fra alle de gængse NAS fabrikater.

Certificeret til NAS

Har gennemgået træning i Advanced RAID data recovery og certificeret af ACELab. Træning der sikrer kendskab til NAS filsystemer og garanterer de bedste resultatet i data redning fra NAS, single eller RAID

Få reddet data fra NAS

Send NAS diske til gratis analyse her
Få et tilbud på NAS dataredning her
Se prislisten for NAS dataredning her
Brug for hjælp så ring 23732616
Send en mail: as@digitalsupport.dk

Express clean room analyse

Express clean room NAS data recovery


Defekt NAS data recovery og dataredning

Her kan du få hjælp til recovery og rekonstruktion fra alle typer NAS servere som eksempelvis Synology, Qnap, WD My Book Live og øvrige Western Digital, Netgear ReadyNAS, ZyXel og Buffalo NAS servere.

NAS servere er meget populære og med deres fleksible super skalerbare storage kapaciteter og uanede muligheder for deling og cloud tjenester, ja så opstår der også nye muligheder for fejl.

Digitalsupport har siden 2006 opbygget stor ekspertise om NAS servere og producenternes mange forskellige konfigurationer. NAS systemer benyttes ofte som storage, da de betragtes som mindre sårbare. NAS systemerne kan designes til fortsat at fungere selvom en eller flere harddiske fejler.

Nogle systemer understøtter harddisk "hot swap" imens systemet kører. Et NAS RAID setup fejler typisk når flere diske fejler på samme tid. I tilfælde af sådanne fejl bryder NAS systemet sammen data er ikke mere tilgængelige. Digitalsupport redder data fra alle typer af NAS eller SAN systemer basseret på harddisk eller SSD diske. Om det er ERP, databaser, mail, filer eller brugerdata der er forsvundet, så er der stadig muligheder for dataredning. NAS servere har unikke RAID konfigurationer, mange er basseret på Linux og kræver det en stor viden om forskellige producenters metadata og strukturer.

Et RAID setup består typisk af harddiske, SSD diske eller en kombination. De mest almindelige RAID konfigurationer er RAID 0, RAID 1, RAID 5 og RAID 6. typisk formateret til til filsystemer som NTSF, ReSF, ZFS, XSF, EXT2, EXT3, EXT4, ReiserFS, UFS eller UFS2.

Langt de fleste fejl på NAS systemer skyldes harddisk eller SSD fejl på en eller flere diske. Derfor er det vigtigt at diskene håndteres og repareres korrekt. ISO 5 cleanroom faciliteter, speciel hardware og software er en nødvendighed for ikke at risikere vigtige data går tabt. Processen hard diskene fra en NAS gennemgår hos Digitalsupport er tilrettet for sikkert at redde kritiske data og sikre optimal datarekonstruktion.

 

Diske tilhørende et NAS eller RAID bør ikke tilsluttes til en computer, hverken pc eller mac. Når et styresystem ikke kan genkende det filsystemet der er på disken, initialiseres disken og det kan skade de data som ønskes reddet og vil gøre recovery opgaven dyrere.

Det tilrådes at opsætte overvågning på en NAS således at man får underretninger i tilfælde af et disk nedbrud. Med underretning korrekt opsat kunne de fleste nedbrud undgås. Når uheldet er ude og der ikke mere er adgang til en NAS, så har Digitalsupport opbygget den fornødne viden og erfaring til sikkert at kunne rekonstruere data.

Uanset om fejlen skyldes disk fejl eller selve NAS enheden, vil en gratis undersøgelse afsløre om datagendannelse er mulig og hvad det vil koste. Er der tale om en express data recovery fra en NAS, så ring eller skriv for at booke en aftale - 24/7 service tilbydes. Analyse af NAS systemer er gratis uanset antallet af diske.


Synology NAS dataredning

Qnap NAS dataredning

Drobo dataredning

Western Digital dataredning

Netgear dataredning

Buffalo dataredning

Seagate dataredning

Årsagen til at en NAS fejler skyldes typisk

  • Disk fejl
  • BAD sectors
  • Head Crash
  • Fejl i NAS konfigurationen
  • Fejl i strømforsyning
  • Fejl i NAS controller

Når en NAS er brudt sammen, så følg disse råd

Undgå at udtage diske hvis en eller flere diske er med fejl. Det kan destruere alle data.
Undgå at tilslutte diskene til en computer, filsystemet fra en NAS kan ikke genkendes af Windows eller OSX og styresystemet risikerer at ødelægge data på disken.
Undgå at genopbygge filsystemet med defekte diske monteret, det vil ikke lykkes og data vil blive slettet for altid.
Prøv om der stadig er adgang til det administrative interface i NASen. Log filen kan evt. hjælpe med at forstå fejlen.
 
Digitalsupport udfører dataredning og data recovery fra alle fabrikater af NAS servere, herunder Synology, Qnap, WD My Book Live, Netgear ReadyNAS, ZyXel og Buffalo