Skip to main content

Dataredning privat & erhverv

Læs de mange 5 stjernede anmeldelser for dataredning

Dataredning fra harddiske

Dataredning fra alle gængse typer som SATA, USB, IDE, SAS og SCSI harddiske. Digitalsupport har markedets bedste software og hardware til harddisk dataredning. Mere end 15 års erfaring tilfredse kunder i hele landet. Digitalsupport udfører harddisk dataredning for mere end 200 computer servicevirksomheder i hele Danmark 

Få reddet dine data her

Altid gratis undersøgelse samme hverdag harddisken modtages. Der sendes skriftligt tilbud på datagendannelse inden en opgave påbegyndes. Kan data ikke reddes så betales der ikke.
Brug for vejledning til harddisk dataredning og gendannelse ?
Ring 23732616 eller skriv til as@digitalsupport.dk
 

Express cleanroom recovery

Express clean room dataredning og datagendannelse

Alle harddiske repareres i eget lab. Undersøgelse af harddisk i Clean room er altid step et. Aftal tid, så undersøges din disk mens du venter.Harddisk dataredning, data recovery, harddisk reparation og datagendannelse

Digitalsupport redder data, gendanner data og reparerer alle typer harddiske. SATA, USB, PATA (IDE), SAS, SCSI med filsystemer og lagringsteknologier som:

Recovery fra Windows - FAT/FAT32/exFAT, NTFS og ReFS/ReFS3 | macOS - HFS+ og APFS | Linux - Ext2, Ext3, Ext4, SGI XFS, JFS, ReiserFS | Sun - ZFS, Btrfs | BSD/Solaris - ZFS | VMware - VMFS, VMFS6 | LVM Thin Provisioning | Apple Core Storage | Synology iSCSI | VMware ESX . Ukrypteret eller krypteret med BitLocker | LUKS | FileVault | APFS volumes encryption | eCryptFS | Data recovery fra krypterede lager enheder er er kun muligt når krypteringsnøgle eller adgangskode kendes.

Når harddisken driller, er første data recovery forsøg typisk den bedste mulighed for at få mistede data retur. Derfor skal du stille krav når du vælger virksomhed til at udføre harddisk reparation og dataredning. Du skal sikre at den virksomhed du vælger er professionel og har adgang til ISO 5 Cleanroom faciliteter. Harddisk recovery kræver stor praktisk erfaring og bør udføres med bedste værktøjer på markedet.

Digitalsupport modtager en del harddiske til datagendannelse hvor uvidende har forsøgt sig med reparation af harddisk for at "hjælpe". En sådan "hjælp" kan ødelægge alle muligheder for at redde data. Harddisk data redning er en fuldtidsbeskæftigelse, et erhverv der kræver mange timers research og træning. Seriøse IT service udbydere, forsøger ikke selv at redde data fra en harddisk der ikke virker. De værner om kundernes data, vejleder deres kunder og sikrer en defekt harddisk undersøges i clean room, af fagfolk med den rigtige viden om harddisk dataredning og data recovery.

Harddiske recovery - No cure no pay garanti

Hvis data på en defekt harddisk er vigtige så bør du undgå følgende:

 • En tabt disk, intern harddisk eller ekstern harddisk der ikke fungerer, bør ikke tilsluttes - få minutters tilslutning kan ødelægge alle data på harddisken.
 • En harddisk der klikker skal omgående slukkes - et klik mere kan være nok til at destruere alle data.
 • Kom ALDRIG en harddisk i fryseren - Dette internet trick vil ødelægge din disk.
 • Brug aldrig programmer som hdd regenerator på en defekt harddisk, det vil ødelægge data og medføre datatab.
 • Kør aldrig chkdsk på en defekt harddisk - det vil medføre data tab.
 • Når en disk registreres som RAW eller melder i/o fejl bør den tages fra, for ikke at skade data.
 • En harddisk der ikke kommer frem som diskdrev, bør omgående slukkes. Typisk ses den som RAW og uden partition.
 • YouTube er fantastisk til underholdning og kan ikke bruges som guide til selv at redde data. 

Listen over mulige årsager til harddisk fejl er lang, de mest udbredte er strømsvigt, varme, ældning og fysiske påvirkninger. Her er de typiske skader inddelt i 5 kategorier som kan hjælpe dig med at finde ud af hvad din harddisk fejler..

Logiske fejl - slettede data

Når selve harddisken fungerer fint, men data er utilgængelig. Denne situation kan være opstået ved utilsigtet formatering, system gendannelse eller hvis data er blevet slettet ved en fejl. Det kan også være en defekt fil tabel forårsaget af strømsvigt eller ukontrolleret nedlukning af computeren. I alle disse tilfælde er det VIGTIGT hurtigst muligt at lukke ned for computeren. Hvis brugen af computeren fortsættes, er der meget stor risiko for at de data som ønskes genskabt, bliver overskrevet under installation af programmer eller midlertidige internet filer.

Typisk er partitionen registreret som "RAW" hvilket betyder at filsystemet ikke bliver genkendt. Rekonstruktion af filsystemet, kan i rigtig mange tilfælde redde data.

Media fejl - bad sectors eller I/O fejl

Når en harddisk har udviklet BAD sectors eller i/o fejl så der ikke længere kan skabes adgang til disken via operativsystemer som f.eks. windows. Diagnose stilles ofte ved at disken genkendes i BIOS som korrekt type og model, men computeren vil ikke starte eller fryser tit, typisk BSOD.

Denne fejltype kræver specielt udstyr hardware og software for at kunne lave bedst mulige sektor til sektor kopi af disken, som efterfølgende benyttes til at genskabe data fra. Måske er det nødvendigt at udskifte diskens hoveder i et ISO 5 cleanroom miljø for at redde data.

harddisk dataredning fra defekt harddisk

Elektriske fejl - printkort

Når printkortet på harddisken fejler. Diagnose for denne harddisk fejl viser sig ofte ved helt dødt harddisk uden motor opstart eller lyde. I nogle tilfælde vil computeren slet ikke tænde med harddisken tilsluttet. Ved denne fejl kan printet evt. repareres ved at udskifte komponenter, eller helt udskiftes med print fra harddisk af samme model og type. Inden evt. udskiftning skal der kopieres data fra det gamle print til det nye, da alle fabriksindstillinger for disken er placeret i en ROM eller NVRAM. Hvis der skiftes harddisk styreprint uden først at kopiere disse data, er der meget stor sandsynlighed for at de data som skulle redes er tabt for evigt. Efter harddisk reparation hvor printkortet skiftes er det typisk muligt at genanvende harddisken. 

I langt de fleste tilfælde kan data reddes fra en død harddisk. En hyppig fejl er at en ekstern harddisk ved en fejl er blevet tilsluttet strømforsyningen fra en laptop.

Firmware fejl

Når nogle elementer i diskens interne styreprogram, der typisk er placeret på pladerne i harddisken, fejler. Diagnose for firmware fejl er typisk at disken starter op og ses fra BIOS måske som forkert type eller underlige karakterer i betegnelsen. Denne type fejl repareres med hardware og software til de enkelte producenter.

Firmware fejl kan også forveksles med medie fejl hvor diskens interne firmware system, til automatisk genplacering af bad sector ikke mere fungerer.

Ved nogle typer firmware harddisk reparation, kan disken efterfølgende genanvendes.

Fysiske fejl - disken skal repareres i clean room

Når hovederne inde i disken ikke mere kan læse eller når motoren er kørt fast. Moderne harddisk har typisk mellem 2 og 8 hoveder, når et eller flere af disse ikke fungerer - så er der ikke adgang til data fra den defekte harddisk. For at redde data, skal de defekte hoveder udskiftes, en process der udføres i ISO Class 5 cleanroom miljø. Typisk bliver hovederne i en disk "svage" når den ældes, det sker også selv om disken ikke er i brug.

En hyppig årsag til defækte hoveder er fysisk påvirkning, at blive tabt, stød, slag eller at skærmen på den bærbare computer lukkes hårdt. En disk der er skadet bør aldrig startes op. Den skal som det aller første, åbnes i Cleanroom og undersøges. Ellers er der risiko for interne skader der på få sekunder kan ødelægge alle data. Åbnes en disk i et ikke beskyttet cleanroom, vil det medføre datatab. En defekt harddisk repareres typisk kun med henblik på dataredning, når data er reddet bør disken destrueres. Du læse mere om dataredning fra harddisk i recovery bloggen her.

Søger du reparation af harddisk eller reparation ekstern harddisk kan de generelle priser på dataredning ses her: Prisliste data recovery fra harddisk  For at beregne hvad en dataredning vil koste kan du udfylde denne formular og få beregnet en pris på din specifikke opgave. 

Digitalsupport har en høj succesrate ved data recovery og data gendannelse fra harddisk og ekstern harddisk. Har du brug for reparation af harddisk eller reparation af ekstern harddisk uanset fabriket, så er vi klar til at hjælpe. Hvis en disk ikke har været åbnet er analysen gratis. Kan data ikke reddes, betales der ikke for dataredning.

reparation af harddisk, data recovery, dataredning, datagendannelse
Data recovery - dataredning og reparation af defekt harddisk

Reparation af harddiske

seagate backup plus harddisk reparation
Her ses et billede af en Seagate backup plus 2 TB harddisk, hvor et hoved er flippet rundt. Efter reparation af harddisken, blev alle data genskabt fra defekt ekstern harddisk.
Western Digital harddisk reparation

Reparation af en ødelagt Western Digital extern harddisk, patienten til højre er klar til at få monteret fungerende hoveder fra donor disken til venstre. Efter harddisk reparation blev alle data genskabt. Læs mere om ekstern harddisk reparation her.

Toshiba harddisk reparation

Billedet har viser en reparation af en ekstern Toshiba harddisk. Ve denne reparation af defekt harddisk, var det nødvendigt at skifte hoveder 2 gange før en 100% datagendannelse var muligt. Læs mere om at redde data fra defekt harddisk her.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om harddiske

 • Hvad er en harddisk ?

  En harddisk er en lagerenhed hvor data er magnetisk lageret på roterende plader der kaldes medier. Typisk er der 1 til 6 medier i en harddisk. De mest anvendte formfaktorer for harddiske er 2.5” og 3.5”

  • Hvor mange læse hoveder er der i en harddisk ?

   I en harddisk er der et hoved til hver medie side. Har harddisken et medie er der typisk 2 tilhørende hoveder. I en harddisk med 3 medier er der 6 hoveder. Nogle gange kan et hoved i en harddisk være deaktiveret af producenten.

   • Hvad sker der når en harddisk bliver tabt ?

    Når en harddisk bliver tabt ødelægger det ofte læse hovederne inde i disken.

    • Kan man få data ud af defekt harddisk ?

     I de fleste tilfælde er det muligt at redde data når harddisken går i stykker. Hvis harddisken er blevet tabt, har fået stød eller slag eller hvis disken lyder anderledes end den plejer, så sluk omgående. Blot det at være tilsluttet kan på sekunder medføre datatab og at harddisken destruerer data.

     • Hvad er der galt med en harddisk der vises som RAW ?

      Når en harddisk vises som RAW i diskhåndteringen betyder det at Windows ikke mere kan genkende harddiskens filsystem. Det er ret ofte forårsaget af et eller flere hoveder i disken ikke mere læser som de skal.

      • Hvordan skiftes hoveder i en harddisk ?

       Når der skal skiftes hoveder i en harddisk åbnes den i clean room. Clean room er et støv og partikel fri område der sikrer diskens medier ikke kontamineres så data ikke ødelægges.

       • Kan man skifte printkort på en harddisk ?

        Ja det er muligt at skifte printkort på en harddisk. På moderne harddiske produceret efter år 2000, er det vigtigt at ROM data fra diskens originale printkort flyttes til det nye printkort.

        • Hvad betyder SMART fejl på en harddisk ?

         SMART er harddiskens indbygge overvågning, SMART skal sørge for at styresystem eller BIOS giver brugeren besked når en disk begynder at fejle. Mange eksterne harddiske blokerer for SMART data.